Noordkade 108 2741 GB Waddinxveen 0182 632 933 - www.hetpaardendal.nl
Home » Manege informatie » De manege

De manege - faciliteiten

Manege Het Paardendal is een kleinschalige gezellige manege net buiten de bebouwde kom van Waddinxveen. Gelegen tussen de weilanden op een prachtige locatie in Het Groene Hart. Er wordt continu gewerkt aan verbeteringen op het terrein en de faciliteiten. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de hulp van vele vrijwilligers.

 

2 All Weather buitenrijbanen
Er zijn twee buitenrijbanen van 40x20 meter met een all weather vilt bodem. Een ideale bodem voor het Hollandse weer met regen, sneeuw en vorst. Er kan, op uitzonderingen na, het hele jaar door worden gereden.

 


Longeerring
Er is een buitenlongeerring van ruim 15 meter doorsnede met een zandbodem.


Kleine rijbaan/Paddock
Er zijn 3 paddocks die gebruikt kunnen worden voor het losgooien van paarden en pony's.


Weidegang
Tijdens de zomermaanden kunnen er paarden en pony's in de wei staan, mits het weer en de condities van het land het toelaten.

 
Wasplaats
Er is een overdekte wasplaats met koud water.

 

Stalling
Er zijn buitenboxen van 3x3 meter met een open bovendeur en tussen de stallen tralies zodat de paarden elkaar kunnen zien en ruiken. Daarnaast zijn er ook binnenstallen van verschillende afmetingen. Tevens is er een mogelijkheid voor het huren van en box voor pensionstalling. 

 

 

Kantine
De oude hooischuur is omgebouwd tot een gezellige kantine. In 2012 zijn de tentwanden van de kantine vervangen voor geïsoleerde houten wanden met ramen van dubbelglas. Hierdoor is het in de winter heerlijk warm.

    

De hydrolische opstaplift voor onder meer de Groene hart ruiters